Czas na ekologiczne i kolorowe naczynia bambusowe!

Bambus to roślina wieloletnia, występująca w tropikalnych i subtropikalnych rejonach Azji. Posiada giętkie i wytrzymałe łodygi, z których pozyskiwane są włókna bambusowe. Niezwykła trwałość bambusa została wykorzystana m.in. do produkcji naczyń. Wyroby z włókien bambusowych podczas procesu produkcji zostają poddane prasowaniu ciśnieniowemu, dzięki czemu stają się odporne na działanie wilgoci. Bambusowe naczynia są lekkie, szybko schną, nie tłuką się i nie pękają. Wykazują także odporność na wysokie temperatury, dlatego można w nich podawać gorące posiłki czy napoje. Produkty kuchenne wykonane z bambusa są w pełni ekologiczne i bezpieczne. Bambusy posiadają naturalne właściwości antybakteryjne, a w procesie produkcji nie stosuje się szkodliwych dla zdrowia substancji chemicznych. Istotne jest również, że włókna bambusowe nie wchodzą w reakcję z żywnością oraz nie pochłaniają zapachów. Naczynia przeznaczone dla dzieci, które dopiero zaczynają samodzielnie spożywać posiłki, pozbawione są ostrych krawędzi oraz są niezwykle lekkie.

Produkty kuchenne wykonane z włókien bambusowych to połączenie najwyższej jakości oraz pięknego designu.

Stwórz zestaw

<< Wróć do listy